Gydar Industries -Universal apps (UAP) for Windows 10 (PC, tablets and phone) English
DU ER HER: APPER / OM

SELSKAPET

Gydar Industries (GI) lager apps for Windows, og har laget apps siden 2006.

Siden dette tross alt bare er hobbyen til en person, så må selskapet kunne ansees som lite og "hovedkontoret" er kun et rom i en leilighet på Etterstad i Oslo.

Kontorlokalene til Gydar Industries


2006 - 2010 WINDOWS MOBILE 5.0 - 6.5

I første fase ble 9 applikasjoner for Windows Mobile 5.0 - 6.5 ble laget. Dette var før det fantes noen "appstores", og appene var først kun tilgjengelige for gratis nedlasting fra websiden XDA Developers.

Da Windows Marketplace ble lansert i 2009, så ble alle appene gjort tilgjengelig der.
Sommeren 2010 så var Gydar Industries sine apper på 5 av topp-10 plassene i det norske markedet.

TRINE SERIES

Trine NeslandDe første appene mine ble prefikset med 'Trine' og ble ofte kalt for 'TrineSeries'. Dette fordi appene egentlig ble opprinnelig laget for Trine Nesland som var samboeren min på den tiden.

Trine hadde i 2007 en Windowstelefon, og hun hadde fått duplikate kontakter på mobilen sin pga synkproblemer, det førte til min første app, TrineFix.

Det var så givende å lage apps til Trine som strålte som en sol hver gang hun fikk ny funksjonalitet at jeg satset mer og mer på apps-hobbyen. Og resten er historie :)
2010 - 2015 WINDOWS PHONE

Andre fase var da Microsoft lanserte Windows Phone, og i denne fasen ble kun 5 apper for WP7 og WP8 laget. I denne fasen så var selskapet vesentlig mindre synlig i markedet siden all fokus var rettet internt på å få mer effektive systemer og verktøy for et selskap som lager apps. Alt fra regnskap, kundestøtte, håndtering av betaer, websider, språk i apper, osv ble laget i denne fasen.

2015 - WINDOWS 10 OG UNIVERSAL APPS

Med Windows 10 så endrer verden seg drastisk til det bedre for en utvikler som meg, som har spesialisert seg på C#.Net og Windows plattformen. Nå kan jeg kjøre samme app på telefon, nettbrett og PC, og har samtidig friheten til å tilpasse deler av en app for forskjellige enheter.
Faktisk er mulighetene så mange nå, at den første tiden vil trolig gå til å lære seg hva alt dette innebærer og finne gode design som fungerer bra i en slik situasjon.

Fremover er fokuset å lære Windows 10 design og verktøy til fingerspissene, og så lage gode Windows 10 apps som fungerer sømløst mellom telefon, nettbrett og PC.
Og ikke minst å bli mer produktiv igjen så flere apps kommer ut fra meg fremover.MANNEN BAK

Ronny Gydar Gydar Industries består av kun en person, Ronny Gydar, som gjør det han elsker å gjøre, kode og lage apps.

Mitt mål har alltid vært å lage gode apps og spill. Å tjene penger har alltid hatt lavere prioritet.
Man kan dessverre ikke leve av pasjon, så på dagtid jobber jeg i Winorg AS, hvor jeg har en fantastisk gjeng med kollegaer.
Mens kvelder og helger brukes stort sett på Gydar Industries.

Jeg har en annen pasjon i livet og det er Sled Dogs Snowskates som jeg var med på å starte opp i sin tid. Jeg er vesentlig mindre involvert i Sled Dogs pga alt mitt eget styr, men jeg elsker å stå på Sled Dogs, og deltar på events når jeg kan.
Og innimellom klarer jeg å kombinere mine to pasjoner.

Jeg gjorde et intervju med Windows Central i 2011, der står det mer om hva jeg gjør (eller gjorde frem til 2011 iallefall).